remove
remove

We reizen met (1) volwassenen, (0) kind & (0) baby.

Ik vlieg graag
met of zonder tussenstops
met
Economy
klasse

Ik ben op zoek naar een:
Hotels
in (stad):

remove

Ik check in op 28/01/2019 en check out op 04/02/2019

Mijn extra wensen: Sterren

 • -aantal inwoners: 560.000
 • -Taal: Fins, Zweeds en overige
 • -Munteenheid: Euro
 • -Gemiddeld jaarinkomen:
 • -Tijdsverschil met Nederland: GMT+2, 1 uur later dan in Nederland
 • -Internationaal toegangsnummer:

Korkeasaari Zoo

 

De dierentuin van de stad. Geopend in 1889. Eén van de oudste dierentuinen ter wereld. Je vindt er tweehonderd verschillende dieren en duizend plantensoorten. Het leuke is dat je er ook veel dieren uit de poolgebieden tegenkomt. Korkeasaari Zoo doet mee aan Europese programma’s die het uitsterven van dieren moeten voorkomen. Een aantal beschermde dierensoorten vind je terug in de dierentuin.

 

Museum Kiasma

 

Museum voor moderne kunst. Gevestigd aan de Mannerheiminaukio. Geopend in 1998. Je vindt er Finse en internationale, moderne kunst. Vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw tot nu. Verder vinden er in het moderne gebouw verschillende optredens plaats. Je kunt er terecht voor drama, dans, muziek, film- en videokunst én heel veel meer. Er is ook een restaurant.

 

Nationaal Museum

 

Het Finse museum voor de Finse geschiedenis. Van de prehistorie tot vandaag. Gevestigd aan de Mannerheimintie, in het centrum van de stad. De verzameling is in de afgelopen 170 jaar opgebouwd. Het dagelijks leven, vondsten uit opgravingen: alles komt aan bod in dit museum. Daarnaast vind je er een museumwinkel en een café. Op maandag gesloten. Dinsdag, tussen 17.30 en 20.00 uur, is de toegang gratis.

 

 

 

 

 

 

Sea Life Helsinki

 

Een amusements- en educatiecentrum over het dierenrijk in de wereldzeeën. Gevestigd aan de Tivolitie, vrijwel naast het prepark Linnanmäki. Je kunt er door een glazen tunnel in een groot aquarium lopen. Je ziet allerlei zeedieren, waaronder diverse kleurige vissen, krabben en haaien. Sea Life Helsinki doet mee aan een internationaal programma. Het doel is om bezoekers bewust te maken van milieuvervuiling én het leeg vissen van de zeeën. Verschillende exposities gaan hierover.

 

 

Senaatsplein

 

Een belangrijk stadsplein. Gelegen achter het Marktplein, het centrale plein aan het water. Aan het Senaatsplein vind je vier kenmerkende bouwwerken: de witte Domkerk (die je op vele vakantiekiekjes terugziet), het Senaatsgebouw, de Universiteit van Helsinki en de Nationale Bibliotheek van Finland. Al deze gebouwen werden tussen 1822 en 1852 door de architect Carl Ludwig Engel ontworpen. Dit deed hij nadat het Senaatsplein en omgeving door een brand verwoest waren.

 

Suomenlinna

 

Een eiland met één van de grootste zeeforten. Het fort stamt uit 1748. Het werd gebouwd in de tijd dat Finland nog bij Zweden hoorde. Het fort moest Helsinki beschermen tegen de Russen. In een speciaal infocentrum kom je alles over de geschiedenis van het fort te weten. Verder is de tocht naar het eiland een leuke ervaring. In ruim vijftien minuten maak je de oversteek van het Marktplein, in het centrum van Helsinki, naar het eiland. Overigens vinden er op het burchteneiland regelmatig muziekfestivals plaats.

 

 

 

Vliegtickets

 • Bestemming

  Maatschappij

  Vertrekplaats

  Periode

  Prijs

 • Parijs

  KLM

  Amsterdam

  01 jan t/m 31 dec

  € 98,00

 • Barcelona

  KLM

  Amsterdam

  01 jan t/m 31 dec

  € 98,00

 • Madrid

  KLM

  Amsterdam

  01 jan t/m 31 dec

  € 98,00

 • Cairo

  Swiss

  Amsterdam

  01 jan t/m 31 dec

  € 296,00

 • Singapore

  Singapore Airlines

  Amsterdam

  21 jan t/m 07 mei

  € 693,00

 • Kuala Lumpur

  Singapore Airlines

  Amsterdam

  01 jan t/m 7 mei

  € 785,00

 • New York

  British Airways

  Amsterdam

  27 dec t/m 30 sep

  € 529,00

 • Las Vegas

  British Airways

  Amsterdam

  27 dec t/m 30 sep

  € 570,00

wij accepteren ideal, bankoverschrijvingen, pin en contante betalingen

Ticketfabriek maakt het zoeken naar vliegtickets leuk en handig. 

Zie ook onze vliegtickets naar europa, noord-amerika, zuid-amerika, azië, afrika, oceanië.